Over Freek

Als 12 jarig jochie werd ik net als vele anderen verliefd op de scheurende gitaargeluiden van bands als Deep Purple en Led Zeppelin. Sinds ik voor het eerst Smoke on the Water kon spelen was ik verkocht. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met gitaarspelen. Een aantal jaar later werd ik opnieuw verliefd, ditmaal op de prachtige gitaren van Prisma Guitars. Toen ik erachter kwam dat zij gitaren maakten van oude skateboards, wilde ik dat ook proberen. Via een skatebaan kon ik tien gebroken skateboards ophalen en ik begon met bouwen. Er ging veel fout, maar het is een echte gitaar geworden. 

Sindsdien heb ik nog veel meer fouten gemaakt en daarvan geleerd. In 2018 huurde ik mijn eerste eigen werkplaats aan de Oude Gracht en inmiddels is de werkplaats verhuist naar het Hof van Cartesius (in het pand van Buurman Utrecht). 

Naast het gitaarbouwen ben ik ook gitarist van de Utrechtse band De Baron (www.de-baron.com).

Ben je geïnteresseerd in een gitaar, wil je meer info of heb je een vraag? Wil je sparren over een custom gitaar? Of wil je gewoon even babbelen, stuur een mailtje naar info@vestige-guitars.nl,  kom langs bij mijn werkplaats of kom naar een optreden van De Baron!